Hädissäni konnarouvan epäsopivista asuinoloista aloin rakentaa töissä vanerista (10,5mm) iinekselle kaksikerroksista asumusta.

Alakertaan tuli upotus kaivelulaatikkoa varten.
Ulkomitoiltaan asumus on 120x100cm, kaivelulaatikko n.60x45cm. Alempi kerros on n.20cm maasta, ylempi kerros seisoo 30cm jalkojen päällä. Koko rakennelma yläkerroksen aidat mukaan laskettuna on siis n.80cm korkea.

854254.jpg

854257.jpg


Reunamateriaaliksi löysimme valokatetta, neliöhinta n.7e. Valitsimme sen hintansa, helpon työstettävyytensä (sakset) sekä helpon kiinnittämistavan (reijän poraus valokatteeseen ja ruuvilla kiinni vaneeriin) vuoksi. Ulkonäkökin on lopputuloksessa hyvä!

Alakertaan riitti noin 20cm aidat, ylös aidankorkeudeksi tuli 30cm.
854264.jpg

Tässä lopputulos tiistai-iltana. Enempää ei jaksanut rakentaa, mutta parempi tämäkin kun ei mitään!

854291.jpg


Lauantaihin asti Iines joutui kärvistelemään tuon yhden kerroksen ja sanomalehtien varassa, UV-lamppu (repti-glo 10.0) hankittiin myös vasta lauantaina.
Lämmittelypaikkaa lämmitti (ja lämmittää edelleen:)) ihan tavallinen spotti, jonka alla lämpötila on n.+40 astetta.
Iines on ollut paljon lattialla ja on kovasti utelias kaiken suhteen. Alkuun hän arasteli kovasti varjoja, mutta nyt ei enää niitäkään. Meteliä ja töminää ei säiky yhtään!

Lauantaina käytiin sitten ostelemassa mm.ruskeaa terassimattoa, muovikasveja (joita Iines yritti raivolla syödä!!), hieno akvaarioon tarkoitettu puunjuurakko sekä nuo tärkeät lamput.
Illalla sitten saatiin asumus valmiiksi ja sekä Iines että me olemme kaikki kovasti tyytyväisiä! :)

YLÄKERTA
854304.jpg
oikeassa kulmassa Joen tekemä hirsimökki

854320.jpg
Asumuksen sivukuvaa...vasemmassa kulmassa näkyy liuska yläkertaan, jossa puolivälissä tasanne. Liuska vaikuttaa näin äkkiseltään olevan ankarasta pohtimisesta huolimatta liian jyrkkä, mutta uskomme että kun siihen saadaan maton sijaan luonnonmateriaalia (kiviä, kaarnaa), pääsee Iines lyllertämään ylös.

854355.jpg
Tässä ylhäältäpäin...
Etualalla näkyy valaistusta varten rakennettu teline sekä Iineksen juomapaikka.
Järjestys tulee varmaan vielä käytännöllisyyssyistä muuttumaan, kunhan saadaan kiviä yms lisää.

ALAKERTA
854399.jpg
Kuva otettu välitasanteelta

 854377.jpg
Juurakko